Become A Donation

Become A Donation
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Contact Info

684 West College St. Sun City, United States America, 064781.

(+55) 654 - 545 - 1235

info@charety.com

Între război și solidaritate: Povestea unei familii de luptători

Azi, vă prezentăm o poveste de viață uimitoare – familia de patru persoane formată din Galina (străbunica în vârstă de 78 de ani), Olena (bunica în vârstă de 55 de ani), Galina (mama în vârstă de 32 de ani) și Kira (copilul în vârstă de 8 ani). Această familie ne-a deschis ușa către viața lor zbuciumată și plină de schimbări.

„Suntem din Zaporizhzhya. Din cauza războiului, copilul meu și cu mine am părăsit Ucraina și am ajuns în Târgu Mureș. Ulterior, mama și bunica mea au sosit. Am lucrat în bucătărie mai bine de un an. Iubesc sportul, în special volei”, mărturisește Galina, vocea puternică a acestei familii.

În urmă cu mai bine de un an, am avut onoarea de a-i întâlni în Târgu Mureș în timpul toamnei. Toți membrii acestei familii au devenit participanți activi la Mures Hub, un loc plin de excursii, muzee și ateliere de toate felurile, la care ei au contribuit cu pasiune.

„România este o țară uimitoare, plină de locuri istorice interesante”, spune cu admirație Olena, bunica.

Kira, la doar 8 ani, și-a demonstrat pasiunea pentru creație, desen și termomozaique, bucurându-se de fiecare sesiune. În același timp, străbunica Galina s-a dovedit a fi o expertă în țesut covoare din pânză, cu unul dintre aceste minunate covoare găsindu-și locul la Mures Hub.

Însă viața acestei familii nu a fost lipsită de provocări. Din fericire, au găsit sprijin și ajutor în comunitatea locală. Galina explică: „Pe durata șederii noastre în Târgu Mureș, ne-am simțit foarte susținuți de Mures Hub și am putut primi ajutorul de care aveam nevoie. Chiar înainte de a ajunge în România, bunica mea avea probleme constante cu tensiunea arterială. Aici, la Târgu Mureș, medicii au putut selecta medicamentele potrivite, iar Mures Hub le-a furnizat gratuit. De aceea, bunica mea a uitat chiar ce înseamnă hipertensiune.”

Ajutorul nu s-a oprit aici. Olena, mama familiei, a primit medicamente gratuite pentru problemele sale de sănătate, inclusiv ochelari speciali pentru vedere. Kira, micuța artistă, a avut mereu acces la medicamentele de care avea nevoie pentru a-și menține sistemul imunitar în formă.

Chiar și Galina, mama, a avut propriile provocări de sănătate, dar Mures Hub a fost acolo pentru a-i asigura tratamentul necesar și suportul pentru recuperare. Cu generozitatea comunității, au putut depăși obstacolele și să continue să se bucure de viața lor.

Cu toate acestea, din păcate, recent, familia a fost nevoită să se întoarcă în Zaporozhye, un oraș aflat în linia frontului, deoarece viața în România a devenit dificilă fără mijloace financiare suficiente. Povestea lor este o mărturie despre puterea familiei și despre sprijinul oferit de comunitate în vremuri dificile.